
GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
Mimarlık
Sıkça Sorulan Sorular
Genel Bilgiler
Mimarlık her türden programa sahip tek bir yapı ya da yapılar kompleksinin, kullanıcı kriterlerinin de dikkate alınarak, hem estetik hem de teknik ilkelerin eşliğinde tasarımının yapıldığı ve denetiminin sağlandığı meslek dalıdır. Dünyada kurumsallaşması en erken tamamlanmış meslek Mimarlıktır. Küçük bir konut projesinden, büyük ölçekli (havaalanı, hastane, vb) yapılara kadar geniş bir spektrumda çalışan Mimarlar, tasarımlarını insan ölçeğinden kentsel ölçeğe yayılan bir etki alanı içerisinde oluştururlar. Bir mimar tasarımlarında yapının taşıyıcı sistemi, malzemesi, iklimlendirilmesi, gibi en önemli detaylara da yer verdiği gibi çeşitli biçimlerde var olmuş ve farklı kullanım alanlarına yayılmış olan estetik ilkeleri de göz önünde bulundurur. Mimarlar mimarlık tarihi ve kuramlarından, dijital ve işlemsel tasarıma, sürdürülebilir ve yeşil bina tasarımından yapı yönetimine, taşıyıcı sistem tasarımından, koruma ve restorasyon projelerine kadar birçok alanda uzmanlaşabilirler.
Meslek tanımlarını yaparken genel eğilim ‘Mimar binanın dışını, İçmimar içini tasarlar’ şeklindedir. Ancak bu varsayım oldukça yanlıştır. Mimar ve İçmimarın bir takımın elemanları olduğu ve birçok durumda birlikte çalıştıklarının farkında olmak gereklidir. Mesleki terimlerle açıklamak gerekirse, Mimarlar ve İçmimarlar farklı mekansal ölçekler üzerinde çalışırlar. İçmimarlar mekanın karakteristik özellikleri ve içmekan kalitesi ile ilgili donanıma sahipken, Mimarlar bir binayı anlatımı, tasarım felsefesi, kabuğu (cephesi), strüktürel (taşıyıcı) sistemleri, inşa malzemeleri, vb. ile tamamlanmış bir proje olacak aşamaya kadar sıfırdan tasarlarlar. Mimarlığın profesyonel ve eğitim içerikleri kentsel planlama, inşaat mühendisliği, sanat, tarih, koruma ve restorasyon ile bağlantılıdır. Kısaca, Mimarlık mesleği ve eğitimi Sanat ve Mühendisliğin kesişim noktasıdır.
Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri yapıları planlama ve tasarlama aşamalarında beraber çalışırlar. Ancak, Mimarlık mekansal planlama, işlevsellik ve estetik kriterlerle ilgilenirken İnşaat Mühendisliği normal ve aşırı (deprem gibi) durumlarda binanın sağlamlığını sağlayacak tasarımın strüktürel elemanları üzerine odaklanırlar. İnşaat Mühendislerinin sorumluluğu bina ve kullanıcı güveliğini sağlamak için gerekli hesaplamaları yapmaktır. Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri odağı mekansal çözümleme olan projelerde çoğunlukla birlikte çalışırlar, ancak İnşaat Mühendisleri köprü, yol, baraj, enerji santralleri gibi mega-yapılar ile de ilgilenirler.
Mimarlık, bina yapım sanatı, bilimi ve işletmesidir. Bir mimar yalnızca yapılı çevrenin tasarım ve inşasında değil aynı zamanda konsept tasarımı, problem çözümü ve proje yönetimi gibi birçok konu hakkında eğitilir ve deneyim kazanır. Mimarlık mesleğine ilgilisi olan adayların:
- Bir grup önünde sözlü sunum yapabilecek ve fikirlerini ifade edebilecek ileri iletişim yeteneklerine,
- Birçok görsel materyal (çizim, eskiz, fotoğraf, ve üç boyutlu modeller) aracılığı ile fikirlerini sunabilecek yüksek seviye yaratıcılık ve hayal gücüne,
- Yapılı çevreye, şehirlere, toplumların sosyal, ekonomik ve politik boyutlarına duyulan ilgiye,
- Problem çözümü ve matematik yeteneğiyle analitik düşünce yapısına,
- Uzun saatler boyunca çalışmak ve fikirlerini yeniden değerlendirmeye isteğe sahip olması gerekir.
Çizim yapabilmek, Mimarlık mesleğinde fikirlerin ve projenin ifade edilebilmesi açısından önemli bir araçtır. Bu sebeple, öğrencilerin 1. ve 2. sınıfta aldıkları temel çizim dersleri, öğrenciye sıfırdan başlayarak gerekli donanımı kazandırmayı amaçlamaktadır. Mimarlık meslek doğası gereği soyut fikirlerin görselleştirilmesi üzerine kuruludur ve bu yüzden çizim eğitim ve profesyonel hayatın her alanında gereklidir. Eğer öğrenci çizim konusunda zayıf ise, derslerde ve kişisel zamanında gerekli gayreti göstererek bu açığını kapatma şansına sahip olabilir. Bunun yanı sıra iyi çizim yapabilme yeteneğinin fikirleri ifade etme konusunda amaç değil sadece bir araç olduğu da unutulmamalıdır. Günümüzde giderek daha da önem kazanan bilgisayar destekli eskiz ve çizim yapabilme olanakları Mimarlara fikirlerini hayata geçirebilme konusunda yeni olanaklar sağlamaktadır.
İzmir çevresi, antik çağ uygarlıklarının doğduğu ve geliştiği yer olarak birçok tarihsel dönemin Mimarlık örneklerini yansıtan bir yapıya sahiptir. Efes, Bergama, Erythrai, Teos gibi antik şehirlerin yakınlığı ve Agora ve Tepekule’yi içeren Smyrna bölgesi bu mimarlık ürünlerinin nasıl geliştiğini gösteren bir kentsel müze niteliğindedir. İzmir, eski çağlardan beri hep çeşitli din ve kültürlerin kesiştiği kozmopolit bir yapıya sahip olmuştur. Bu zengin yapının Mimarlıktaki etkileri geçmişte ve günümüzde gözlemlenmektedir. Modern zamanlarda kent merkezinin yeniden yapılandırılmasından dolayı çağdaş mimarlığın değişik örneklerinin evrildiği / geliştiği ilginç bir kent dokusu da İzmir’de oluşmaktadır. Mimarlık okumak isteyen bir öğrencinin bu zengin altyapı ve potansiyeli içeren İzmir kentini tercih etmesi büyük bir avantajdır.
İEÜ Mimarlık Bölümü’nde, dijital temelli tasarım stüdyolarında geçekleşen ve inşa ederek öğrenmeye dayalı interaktif bir eğitim verilmektedir. Bölümün ayırt edici özelliği, öğretim üyeleri ce öğrencilerin canlı ve disiplinler arası bir tasarım kültürü içinde iletişim kurdukları bir Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde yer almasıdır. Fakülte içinde yer Alana bölümler arası ortak dersler, disiplinler arası araştırmalar, sergiler, konferanslar ve diğer tasarım etkinlikleri bu amaca hizmet ederler. Mimarlık Bölümü’nde yapılı çevrenin tasarımına ilişkin yeteneklerin geliştirildiği tasarım stüdyosu eğitimin temel odağını oluşturur. Stüdyo çalışmaları mimarlık teknolojisi ve bilgisayar kullanımından sanat, tasarım ve mimarlık tarih ve kurumlarına dek uzanan derslerle desteklenmektedir. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ders ve stüdyoları destekleyecek Fotoğraf Stüdyosu, Baskı Stüdyosu, CAD Laboratuvarı, MAC Laboratuvarı, ve Maker Laboratuvarı gibi ileri tesisler ile donatılmıştır. Ek olarak, birçok lisans programı 4 yıllık lisans derecesi üzerine 2 yıllık yüksek lisans derecesi sunar. İEÜ Mimarlık Bölümü 4 yıllık lisans derecesi üzerine 4+1 yüksek lisans derecesi olanağı da tanımaktadır.
4 yıllık Mimarlık programı öğrencileri profesyonel kariyerlerine hazırlamak için oldukça yoğun geçer. İEÜ Mimarlık Bölümü’nde verilen eğitim mimari tasarım ve inşa pratiğine dayalı ileri mekansal algıyı yaratmaya yönelik teorik ve uygulamalı bir program sunar. Bu eğitimin sonucunda Mimarlık Bölümü mimarlık algısı ve eleştirisini geliştirecek, mimarlığın küresel ve yerel ölçekteki sosyal ve ekonomik etkilerini tartışabilecek tasarım stüdyosu üzerine odaklanır. Öğretim programı sınıf çalışması, mimari sunumlar, jüriler ve mimari temsiliyet malzemeleri ve görselleştirme teknikleri üzerine yoğun bir program ile desteklenir.
Mimarlık Bölümünde okumak masraflı olabilecek birçok malzeme, ekipman kullanımı ve çizim & baskı gerektirir. Ancak malzeme masrafı tasarım çözümü ve öğrencinin sunum ve maket yapımım tekniğini göre şekil almaktadır.
Mimarlık Bölümü’nde tamamlanması gereken üç staj vardır. 1. sınıfın sonunda öğrenciler farklı malzeme yapılarını, rölöve, ölçü alma veya maket yapım bilgilerini geliştirdikleri “ST 100 -Atölye Stajı” tamamlarlar. 2. sınıfın sonunda öğrencilerin şantiye alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini geliştirmeyi hedefleyen “ST 200-Şantiye Stajı” tamamlanmalıdır. 3. sınıfın sonunda ise öğrenciler tasarımdan inşaya bir mimari projenin her aşamasını ve olası problemlerini gördükleri “ST 300-Ofis Stajı” tamamlarlar.
Öğrenciler yaz stajları için kurum ve kuruluşları kendileri bulmalıdır. Ancak öğretim elemanları sektördeki güçlü bağlantı ve deneyimlerinden faydalanarak gerekli durumlarda tavsiyeler verebilir.
Daha fazla bilgi için lütfen http://mmr.fadf.ieu.edu.tr/tr/stajlar adresini ziyaret edin.
Mimarlık Bölümü’nün Avrupa’daki birçok üniversite ile ERASMUS anlaşmaları bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen http://mmr.fadf.ieu.edu.tr/tr/erasmus adresini ziyaret edin.
İEÜ lisans seviyesindeki öğrencilerin kurduğu öğrenci topluluklarını mali olarak desteklemektedir. Mimarlık Bölümü’nde “Mimarlık Kulübü” ve “CUT PAPER” adında öğrenciler tarafından kurulmuş iki organizasyon vardır. Daha fazla bilgi için lütfen https://www.facebook.com/pg/CutPaperCommunity/about/?ref=page_internal adresini ziyaret edin.
İEÜ Çift Ana Dal ve Yan Dal dereceleri sunmaktadır. Daha fazla bilgi için http://mmr.fadf.ieu.edu.tr/tr/cift-anadal-ve-yan-dal-programlari adresini ziyaret edin.
İEÜ Mezunlar Derneği bütün mezunların lisansüstü eğitim ve kariyer bilgilerini listelemektedir. Daha fazla bilgi için lütfen http://mmr.fadf.ieu.edu.tr/tr/mezunlarimiz adresini ziyaret edin.
Ülkemizde inşaat sektörü sürekli büyüyen ve gelişen bir iş alanıdır. Bu sebeple Mimarlara ve onların deneyimlerine duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Mimarlık mesleği belirli bir kuruma doğrudan bağlı olmada, bağımsız olarak yürütülebilir. Bu açıdan mezunlarımız kendi mimari tasarım bürolarını açabilir ya da birden fazla mimarin bir araya geldiği ortak çalışma ortamlarında görev alabilirler. Öte yandan mimarlık mezunlarının kamu ve özel sektör projelendirme ve inşaat birimlerinde tasarım, kontrol, danışmanlık ve uygulama aşamalarında etkin roller üstlenmeleri, mümkündür. Kamu sektöründe çalışmayı tercih edenler, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve yerel belediyelerin imar ve inşaat bölümlerinde görev alabilirler. Mezunlarımız ayrıca akademik bir kariyer yapmayı tercih edebilirler.
İEÜ’de lisans derecesine sahip öğrencilerin kayıt olabileceği birçok lisansüstü program mevcuttur. Mimarlık ve Tasarım alanlarındaki öğrenciler için Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 6 Lisansüstü Program sunmaktadır:
- İleri Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)
- Mimarlık Yüksek Lisans Programı (Tezli)
- Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı (Tezli)
- Tasarım Çalışmaları Doktora Programı
- Tasarım Yönetimi (Tezsiz)
- Yat Tasarımı (Tezsiz)
Daha fazla bilgi için lütfen ana menüdeki Akademik > Lisansüstü Programlar sayfasını bulunuz.
HABER |TÜM HABERLER

2021 Mezunumuz Selin Özaşık'a İngiltere'den burs
2021 mezunumuz Selin Özaşık İngiltere'nin en önemli Mimarlık okullarından biri olan Architectural Association (AA) School of Architecture, MSc Emergent Technologies and Design

‘3 boyutlu sanat’ Avrupa’ya açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) 13 kişilik ekip tarafından oluşturulan ve İzmir’in üç boyutlu ilk sanal sanat müzelerinden biri olan ‘Dijital Darağaç’, Belçika’daki

LiveArch Mimarlık ve Tasarım Söyleşileri Zirvesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ev sahipliğinde LiveArch-YapıArch tarafından organize edilen ve 7 oturumdan oluşan Mimarlık ve Tasarım Söyleşileri

Community 2050 yarışmasında Profesyonel kategoride Mansiyon ödülü!
Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeynep Gürsel ve Yarı zamanlı Öğretim Görevlisi H. Onur Dinmez ile Buket Gürbüz ve Tayfun Parlak, Non-architecture

Şanlıurfa’ya ‘İzmirli’ tasarım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunları Alp Buğra Nazar ve Yağmur Sarıdede, Şanlıurfa’da düzenlenen Sarayönü Kızılay Meydanı Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda

GSTF Mimarlık Bölümü mezunları Şanlıurfa Kızılay Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülü aldı
GSTF Mimarlık Bölümü mezunları Alp Buğra Nazar, Yağmur Sarıdede ve ekip arkadaşları Aybüke Meral, Şanlıurfa Kızılay Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülü aldı.

Rejeneratif Mimariye Doğru: Biyo-tabanlı Biyokompozitlerle Hesaplamalı Tasarım ve 3D Baskı Çalıştayı
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, Doktora adayı ve araştırmacı Seçil Afşar'ı (International University of Catalonia, Barselona), “Rejeneratif Mimariye Doğru: Biyo-tabanlı

Alandan Notlar #2: Manfred Berthold
Mimarlık Bölümü'nün düzenlediği üç tematik seminer serisinin ilki olan "Alandan Notlar"da ikinci konuğumuz Viyana Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Manfred BERTHOLD oldu.

Çizgi Dışı Mimarlık #3: Phillip Tabb
Mimarlık Bölümü'nün düzenlediği üç tematik seminer serisinin ikincisi olan "Çizgi Dışı Mimarlık"ta üçüncü konuğumuz Dr. Phillip Tabb Studio'nun kurucusu Phillip TABB oldu.

Kentsel Temiz Enerji Uygulamaları Ideathonu'nda "SIFIRLA" projesi üçüncülük getirdi
4-5 Aralık 2021 tarihlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen "Kentsel Temiz Enerji Uygulamaları Ideathonu" kapsamında Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunlarından

Çizgi Dışı Mimarlık #2: Gül DUŞİ
Mimarlık Bölümü'nün düzenlediği üç tematik seminer serisinin ikincisi olan "Çizgi Dışı Mimarlık"ta ikinci konuğumuz Linesight'tan Gül DUŞİ'yi ağırladık. Kendisi ile kariyer odaklı

6. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı sergisine Ekonomi'den iki proje
TMMOB Mimarlar Odası tarafından Eskişehir'de 6.sı düzenlenen Mimarlık ve Eğitim Kurultayı'nda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2021 Mimarlık bölümü

Portekiz Mimarlar Odasına kayıtlı ilk Türk mimar oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2014 mezunlarımızdan Bengisu Ayşen Özpirinççi, Portekiz Mimarlar Odasına kayıtlı ilk Türk mimar

Çizgi Dışı Mimarlık #1: Başak ALKAN, Perkins&Will
Çizgi Dışı Mimarlık seminer serisinin ilk konuğu Perkins&Will'den Başak ALKAN oldu.

Vitra & VBenzeri Kampüs işbirliği ile “BIM: Bina Bilgi Modellemesi”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, Vitra & VBenzeri Kampüs işbirliğiyle 11 Kasım 2021 Perşembe günü "BIM: Yapı

Dijital Darağaç’ı indir, müzeyi gez
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu ve ekibi, İzmir’in sanal ilk modern sanat müzesi olan ‘Dijital

Alandan Notlar: Carly Althoff "İnsani Mimari: Sosyal İyilik için Esnek Tasarım"
İEÜ Mimarlık Bölümü Güz dönemini üç farklı içerikte seminer serisi ile karşılıyor. "Alandan Notlar" serisinin ilk seminerinde "İnsani Mimari: Sosyal İyilik için Esnek

‘Anadolu Yolculuğu’ Sırbistan’dan ödül getirdi
Türk kültürünün izlerini yansıtan, yüzyıllara varan tarihi geçmişe sahip kervansarayları anlatan ‘Anadolu Yolculuğu’ isimli oyun, Sırbistan’da düzenlenen uluslararası konferanstan ödül getirdi.

"Dijital Kervansaray" projesine bir ödül de Sırbistan'dan geldi!
8-10 Eylül tarihleri arasında Novi Sad / Sırbistan'da 39.su düzenlenen eCAADe (Education and research in Computer Aided Architectural Design in Europe) Bilgisayar Destekli Tasarımda Eğitim

İzmir için tasarladılar, ödülü kaptılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları Beste Demircan ve Alp Buğra Nazar, hazırladıkları yaşam alanı projeleriyle İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin düzenlediği ‘Merhaba-Öğrenci Bitirme

2020 - 2021 SMD Merhaba - Öğrenci Bitirme Projesi Ödülleri sonuçlandı!
2020 - 2021 SMD Merhaba - Öğrenci Bitirme Projesi Ödülleri kapsamında 2020 mezunumuz Alp Buğra Nazar, 2021 mezunumuz Beste Demircan ve 2020 mezunu

2020 - 2021 SMD Merhaba - Öğrenci Bitirme Projesi Ödülleri sonuçlandı!
2020 - 2021 SMD Merhaba - Öğrenci Bitirme Projesi Ödülleri kapsamında 2020 mezunumuz Alp Buğra Nazar, 2021 mezunumuz Beste Demircan ve 2020 mezunu

Tarihi kervansarayları bulup sanal müze oluşturacak
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Türk kültürünün izlerini yansıtan, yüzyıllar öncesine dayanan tarihi geçmişe sahip kervansarayları gün yüzüne çıkarmak

Sanal BİRİKİM Sergisi 16 Temmuz 18.00
Mimarlık Bölümü olarak, 16 Temmuz 18:00’de Sanal BİRİKİM Sergimizin açılışını yapacağımızı duyurmaktan onur duyuyoruz.

Yapı Tasarım Yarışması 2021 Sonuçlandı!
Yapı Tasarım Yarışması 2021’de ödüle layık görülen projeler arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Yüksek lisans mezunumuz Erdem Ergin danışmanlığında lisans öğrencilerimiz Elif

MSTAS 2021 “İnsan Hücresi Ölçeğinde Dijital Tasarım: Bir Aşırı Ortam Denemesi”
Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ece KÜRELİ GÜLPINAR, Doç. Dr. Güzden VARİNLİOĞLU ve 2. sınıf öğrencilerimiz Emre Kılıçkaya ve Efe Şür XV.

İEÜ GSTF Mimarlık Bölümü COOPHIMMELB(L)AU kurucu ortağı Wolf D. Prix'i konuk ediyor!
Mimarlık Bölümü olarak, Coop Himmelb(l)au'nun kurucu ortağı, tasarım yöneticisi ve CEO'su Wolf D. Prix'i "The Himmelb(l)au Project" başlıklı bir seminer ile ağırlamaktan

Çocukluk tutkusu Avrupa şampiyonluğuna dönüştü
Henüz ortaokuldayken başladığı okçulukta kendini hızla geliştirerek 17 yaşında Avrupa şampiyonluğuna ulaşan İzmirli Ali Osman Yangöz, tutkusundan üniversitede de vazgeçmedi.

Öğrencilerimizden Gülümnaz Karahan New York Institute of Technology Mimarlık ve Tasarım programına kabul aldı.
Erasmus+ Değişim Programı ile West Pomeranian University of Technology’de öğrenim görmüş İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerimizden Gülümnaz Karahan, New York Institute

2021 mezunumuz Emir Emirbayer Politecnico di Milano – Architecture and Urban Design ve University of East London – Architectural Design and Urbanism bölümlerinden kabul aldı.
2021 mezunumuz Emir Emirbayer Politecnico di Milano – Architecture and Urban Design ve University of East London – Architectural Design and Urbanism

İpek Yolu ve kervansaraylar ödül getirdi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden doktora öğrencileri Sarvin Eshaghi ve Sepehr Vaez Afshar’ın

2020 mezunumuz Cansu Ündeyoğlu University of Toronto ve University of British Columbia Master programlarına burslu olarak kabul aldı.
2020 mezunumuz Cansu Ündeyoğlu University of Toronto ve University of British Columbia Master programlarına burslu olarak kabul aldı.

2020 mezunumuz Gizem Çalışkan Politechnico di Milano Sürdürülebilir Mimarlık ve Peyzaj Tasarımı Master programına kabul alarak Gold Burs kazandı.
2020 mezunumuz Gizem Çalışkan Politechnico di Milano Sürdürülebilir Mimarlık ve Peyzaj Tasarımı Master programına kabul alarak Gold Burs kazandı.

Kent ve Tasarım İzmir Lab "Davide PONZINI: Transnational Architecture"
Kent ve Tasarım İzmir Lab'ın düzenlediği etkinliklerin üçüncüsü "Davide Ponzini: Transnational Architecture" söyleşisiyle 07.04.2021 tarihinde saat 14:00'te İzmir Ekonomi Üniversitesi Youtube sayfasında

2020 mezunumuz Gizem Çalışkan AURA İstanbul 2021 Bahar Dönemi Sertifika Programı katılımcısı oldu.
AURA İstanbul Sertifika Programı, Mimarlık, kentsel tasarım ve kentsel peyzaj konularıyla ilgilenen gençlere araştırma ve eğitim ortamı sunuyor. Bu sene 29 Mart

2020 Mimarlık bölümü mezunumuz Zeynep Görken Pratt Üniversitesi Mimarlık Master (M.Arch) programına kısmi burslu olarak kabul aldı.
2020 Mimarlık bölümü mezunumuz Zeynep Görken Pratt Üniversitesi Mimarlık Master (M.Arch) programına kısmi burslu olarak kabul aldı. Zeynep Görken: “Özel TAKEV Lisesi’nden iyi

Pandemi ve deprem sonrası yeni 'mimari' trendler
Sosyal yaşamdan çalışma düzenine kadar birçok konuda hayatı etkileyen koronavirüs ve son yıllarda üst üste meydana gelen depremler, konut tasarımındaki beklentileri değiştirdi.

Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu Fulbright Akademik Araştırma Bursu kazandı
İEÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, İpek Yolu gibi dünya üzerindeki tarihi kent bağlarını, kervansaraylar aracılığıyla yeniden gün yüzüne

Mimarlık Bölümü Webinar Serisi 4: Lia Ghilardi
Uzaktan çevrimiçi eğitim döneminde gerçekleştirilen web seminerlerinin sonuncusu Lia Ghilardi’yi ağırladı.

Mimarlık Bölümü Webinar Serisi 3: Dr. Phillip Tabb
Uzaktan çevrimiçi eğitim döneminde gerçekleştirilen web seminerlerinin üçüncü konuğu Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Phillip Tabb oldu.

Mimarlık Bölümü Webinar Serisi 2: Andria Post-Ergun
Uzaktan çevrimiçi eğitim döneminde gerçekleştirilen web seminerlerinin ikinci oturumunda Peyzaj Mimari Andria Post-Ergun, Doç. Dr. Ceylan Öner tarafından yürütülen ARCH 502 Theory

Mimarlık Bölümü Webinar Serisi 1: Praveen Maghelal
Uzaktan çevrimiçi eğitim döneminde gerçekleştirilecek olan web seminerlerinin ilki gerçekleşti.

Asterios Agkathidis konuğumuz oldu
Liverpool Üniversitesi öğretim üyelerinden Asterios Agkathidis, ARCH 202 Mimari Tasarım II kapsamında konuğumuz oldu. Agkathidis, 05.03.2020 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde “Tasarım Öğretimi

Burning Man 2020: Biyomimetik Strüktürel Organizma Atölye Sergisi
Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Burning Man 2020” çalıştayı Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Öğr. Gör. Hugh Clarke, Öğr. Gör. Ayşe Bozkurt

Doç. Dr. Yüksel Demir konuğumuz oldu
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Yüksel Demir, ARCH 202 Mimari Tasarım II dersinin konuğu olarak "Mimarlıkta A&T: Türk

“Kadın Mimarlar Paneli” profesyoneller ile öğrencileri buluşturdu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İzmir Ticaret Odası 70. Mimarlık Komitesi - Geleceğin Kadın Tasarımcıları çalışma

Prof. Dr. Paul Knox ve Cristiano Luchetti konuğumuz oldu
Virgina Tech öğretim üyesi (university distinguished professor) ve önde gelen bir kentsel coğrafya uzmanı Prof. Dr. Paul Knox ve American University of

Mezunumuz Seyit Koyuncu Archiprix 2019 Mansiyon Ödülü sahibi oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2019 yılı mezunu Seyit Koyuncu, bitirme projesiyle Türkiye'nin en önemli mimarlık öğrencileri yarışmalarından

Mimarlık Bölümü İyi Tasarım___4’te yer aldı
İzmir Akdeniz Akademisi tarafından bu sene 4.’sü düzenlenen ‘İyi Tasarım’ haftası kapsamında düzenlenen sergi ve atölyeler programında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü

İz Bulutları’na üçüncülük ödülü
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 2019 yılı mezunlarımız Seyit Koyuncu, Ebrar Eke ve Erman Eskiköy, Mavibahçe Alışveriş

2019 mezunumuz Erman Eskiköy'ün başarısını kutluyoruz
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu Erman Eskiköy Bitirme projesi ile katıldığı uluslararası SKYHIVE 2019 Gökdelen Yarışması’nda finalist olmuştur. SKYHIVE Gökdelen Yarışması

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden mezun mimarlar ödül kazanmaya devam ediyor
İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin (İzmir SMD) düzenlediği Merhaba 2019 Öğrenci Bitirme Projesi Yarışması’nda bu sene de Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz ödüle layık görüldü.

ECOFAB ekibi üyeleri Mimari Sayısal Tasarım Yarışması'nı kazandı
ECOFAB, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Mimarlık Bölümü önderliğinde kurulmuş, dijital fabrikasyon, robotik fabrikasyon, veri görselleştirme ve

Doç. Dr. Vladimir Kulic konuğumuz oldu
Iowa State Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mimarlık tarihçisi Doç. Dr. Vladimir Kulic İzmir Ekonomi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün konuğu olarak

Küresel Kent Ağları: İzmir’e Bakış paneli İEÜ Mimarlık katkılarıyla gerçekleştirildi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF), Mimarlık Bölümü önderliğinde organize edilen ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), ve Marmara

BK Architecture kurucusu Bahadır Kul mimarlık öğrencileri ile buluştu
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrenci kulübü Cut-Paper’ın katkılarıyla, yüksek mimar Bahadır Kul mimarlık öğrencileri ile bir sunum gerçekleştirdi.

Ünlü mimarlar İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ağırlandı
Kalebodur'un katkılarıyla düzenlenen ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer'in sunuşuyla gerçekleşen "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor-Kampüs" etkinliği Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü

Prof. Dr. Thomas Mical konuğumuz oldu
Yeni Zelanda Auckland Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Şangay Görsel Sanatlar Enstitüsü Tasarım Okulu'nda Mimarlık Teorisi Profesörü Prof. Dr. Thomas Mical, İzmir Ekonomi

Beset Mimari Stüdyo ve Demirce Norms mimarlık öğrencileri ile buluştu
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrenci kulübü Cut-Paper’ın katkılarıyla, Dr. Arda Beset, Alpay ve Burçin Demirci mimarlık öğrencileri ile keyifli bir söyleşi

Mimarların BİRİKİM’i sergileniyor
Mimarlık Bölümü, ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği ve her sene düzenlemeye devam ettiği BİRİKİM Sergisini öğrenci, akademisyen, mimarlar ve mimarlık eğitimine ilgi duyan

Doç. Dr. İpek Akpınar konuğumuz oldu
İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İpek Akpınar Mimarlık Bölümü’nde bir seminer verdi.

“Color Therapy” atölye çalışması ile renkli bir mola
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Alligator Boya’nın katkıları ile renkli bir atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı.

Görevimiz Antarktika
Geçtiğimiz yıllarda Mars’ta ve su altında yerleşen yaşam kolonileri bu sene ARCH 202 Mimari Tasarım II proje dersi kapsamında “Görevimiz Antartica: Biyomimetik

DARAĞAÇ’TA SANATA MİMARİ DOKUNUŞ
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri 2018-2019 güz dönemi final projesi kapsamında İzmir Limanı arkasında bulunan ve "Darağaç" diye bilinen

SALT GALATA VE İEÜ MİMARLIK İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Güz dönemi 4. Sınıf Mimari Tasarım Stüdyosu ARCH 401 kapsamında organize edilen

DOĞADAN MİMARLIĞA: REKABET VE BİRLİKTELİK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü iki farklı disiplinde ağırladığı konukları ile Rekabet ve Birliktelik üzerine sunuşlara ev

MEKANSAL MÜDAHALELER ATÖLYESİ & İYİ TASARIM__3
İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen İyi Tasarım__3 etkinlikleri kapsamında Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Michael E. Young ve İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

AKIŞKAN ZEMİNDE SEYRÜSEFER ATÖLYESİ & İYİ TASARIM__3
İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen İyi Tasarım__3 etkinlikleri kapsamında Mimarlık Bölümü yarı zamanlı Öğretim Görevlileri Ertunç Hünkar ve Mehtap Altuğ Akışkan Zeminde

İEÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ & ÜTAS__3
“birarada” temasıyla bir dizi etkinlikler düzenleyen İyi Tasarım__3 kapsamında üniversiteler mezuniyet projeleri sergisi ÜTAS Kültürpark’ta ziyarete açıldı. Bu sene İEÜ Mimarlık Bölümü

DÜNYA MİMARLIK GÜNÜ KUTLU OLSUN
Her sene Mimarlık Günü'ne özel farklı bir tema ilan eden Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA)’nin, 2018'in temasını "Mimarlık... Daha İyi Bir Dünya İçin"

MİMARLIK BÖLÜMÜ’NÜN ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece ve ödül alan öğrenciler için bir sertifika

ECOFAB'IN LONDRA BAŞARISI DEVAM EDİYOR
İEÜ Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Güzden Varinlioğlu’nun mentorluğunu yaptığı 2 ekip, Westminster Üniversitesi’nin her sene Londra’da düzenlediği FabFest18’den geçen sene olduğu

İEÜ MEZUNU MİMARLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin (İzmir SMD) düzenlediği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 4 öğrencinin ödüle layık görüldüğü “2018 Merhaba Öğrenci Bitirme

İZMİR SMD ÖĞRENCİ BİTİRME PROJESİ ÖDÜLÜ 2018’DE 4 ÖDÜL
İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin (SMD) düzenlediği Öğrenci Mezuniyet Projesi yarışmasında bu sene Mimarlık Bölümü’nden 4 öğrencimiz ödüle layık görüldü.

URBAN ATÖLYE İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN “STUFFED CAST” ATÖLYE ÇALIŞMASI
İEÜ Mimarlık Bölümü ve Urban Atölye işbirliğinde düzenlenen “Stuffed Cast” atölye çalışması 10-11 Mart 2018 tarihlerinde D.Makerlab’de gerçekleştirildi.

GÖREVİMİZ AQUARIUS
ARCH 202 Mimari Tasarım II proje dersi kapsamında “Görevimiz Aquarius: Biyomimetik Strüktürel Organizma” çalıştayı düzenlendi. Bu iki haftalık çalıştayda, ikinci sınıf Mimarlık

İEÜ MİMARLIK – SALT GALATA 3. BULUŞMA
Mimarinin dünyamızı şekillendiren çeşitli dinamiklerin –teknolojik, politik, estetik, sosyal, vb.- üzerine katkısının tartışıldığı eleştirel bir araştırma ortamı olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık

İEÜ MİMARLIK 2017 MEZUNLARIMIZIN IV. ANTALYA ULUSLARARASI MİMARLIK BİENALİ BAŞARISI
2017 mezunlarımız Hande Kocabaş ve Nevzat Kuru, Nilüfer Kozikoğlu liderliğinde Urban Atölye tasarım stüdyosu tarafından geliştirdikleri alve0sis: Animat adlı enstalasyonları ile IV. Antalya Uluslararası

ECOFAB, LONDRA FABFEST17'DEN ÖDÜLLERLE DÖNDÜ
EcoFab, İEÜ Mimarlık Bölümü bünyesinde kurulmuş, sekiz 2. sınıf lisans, iki lisansüstü öğrencisinden ve bir mentordan oluşan, dijital fabrikasyon, robotik fabrikasyon, veri

SAYISAL BEŞERİ BİLİMLER LABORATUVARI: TEOS ANTİK ŞEHRİNİN YENİDEN CANLANDIRILMASI SERGİSİ
Dijital Teos Projesi İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) bünyesinde kurulması planlanan Beşeri Bilimler Laboratuvarının ilk basamağı olarak görülmektedir. Proje, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

GÖREVİMİZ MARS 2024 ATÖLYE SERGİSİ AÇILDI
Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Görevimiz Mars 2024” çalıştayı Yrd. Doç. Dr. Burkay Pasin, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Öğr. Gör.

GÖREVİMİZ MARS 2024 ATÖLYE ÇALIŞMASI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencileri 2016-2017 Bahar dönemine 2 haftalık bir atölye çalışması ile başlayacaklar. Atölye kapsamında öğrenciler Mars’a